Veel ervaren, veel genoten

De Enneagrambasis workshop is erg leuk om te geven. Het zijn 4 avonden en doordat je elkaar een maand lang dus 4 avonden ziet ontstaat er een mooie band. Deze keer kwamen de Enneatypen 9, 1 en 2 aan bod.

Een dag later had ik een afspraak met een medium, Wietske Visser, die een reading bij mij heeft gedaan en mij hele bijzondere dingen kon vertellen. Zij maakte contact met overledenen die mij iets duidelijk wilden maken. Ik heb inzicht gekregen in wat mij nog te doen staat om werkelijk mijn levensdoel te verwezenlijken.
Dat is zo boeiend om mee bezig te zijn. Vooral omdat ik deze zomer weer de ‘Enneagram Code’ workshop in Noord Frankrijk ga geven waarbij ik voor iedereen het levensdoel ga duiden. In die week gaan we negen lagen van het Enneagram ontdekken en ervaren. Het is een prachtige week omdat je dan je hele levenspad voor je gaat zien. Nu was het mijn beurt en dat op een andere wijze, middels boodschappen van dierbaren. Daardoor kan ik nog beter mijn kracht vinden om al die workshops te geven.

Die avond had ik een lezing in Eindhoven voor een volle zaal in de bibliotheek. Collega Gé Groen was mee gegaan. Eerst zijn we gaan eten met Mariet die we kennen van de Nibizaweek. De lezing ging heel goed en er was veel belangstelling voor die bewuste Nibizaweek die in juni wordt gehouden. De Nibizaweek is een diepe workshop waarin je helemaal naar je kern wordt gebracht, met veel oefeningen en veel individuele coaching. Jammer dat we op de terugweg anderhalf uur stil hebben gestaan op de A2 zonder enige aankondiging.

Een dag later had ik een lunch met een bedrijf voor een serie trainingen. Ik wil dan heel veel over het bedrijf weten, de namen van de mensen hebben en tot een hele duidelijke probleem analyse komen om de training helemaal op maat te kunnen maken. Dat is intensief maar zeer bevredigend.
Daarna naar Kim Tjoa die een lezing gaf over zijn nieuwe boek ‘Persoonlijke Groei en Vrije Markt’. Kim vertelt boeiend en wat hij zegt is schokkend duidelijk. Maar als je duidelijk bent tref je ook weerstand aan. Hij deed zijn verhaal met zoveel verve dat iedereen gegrepen was en er verder over na zal denken. Het boek is trouwens opgebouwd als een ABC zodat je alle facetten van een vrije markt tegen gaat komen. De vraag die hij stelde is: ‘hoe vrij ben je?’. Het antwoord is dus: ‘niet’.

Daarna een bespreking met Kim en Renate Zoutberg over de promotie van het boek. Wederom heel laat thuis dus vrijdagmiddag maar eens lekker op de bank gaan zitten met een stapel manuscripten. Leuk dat mensen ze blijven sturen. Het blijft hopen op die ene parel die een bestseller gaat worden.

In het weekend gaf ik de opleiding Emotionele Psychologie Trainer. De deelnemers worden opgeleid om in hun regio avond- en dagworkshops  ‘Emotioneel in Balans’te geven. Emoties kunnen je leven flink verstoren en dan is het zo heerlijk dat Emotionele Psychologie er is om die emoties te ontrafelen en te elimineren. Hierdoor ben je weer snel Emotioneel in Balans. Na zo’n workshop krijg je een flowchart mee en kan je iedere emotie thuis in balans gaan brengen. Volgend jaar januari geef ik er een driedaagse workshop in.

En zo was de week weer om. Veel meegemaakt, veel ervaren en vooral genoten.

Hele mooie week

Willem Jan van de Wetering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: