Kinderboekenweek – Super Helden bij Andromeda

Super Helden en dapper durven zijn, dat is het thema van de Kinderboekenweek die 5 oktober van start ging. Een mooi en veelbelovend thema. De kinderboeken Kever en Giraf van Andromeda sluiten goed aan bij dit thema. Kever en Giraf zijn eigenlijk ook wel twee superhelden. Dapper zijn ze zeker!

Giraf
Giraf heeft bedacht dat als het hem lukt om een bloementuin te laten groeien in de droogte, hem dat heel bijzonder maakt want diep van binnen denkt Giraf eigenlijk dat hij niet goed genoeg is zoals hij is. Hij voelt zich onzeker en zo “slingert” giraf voortdurend heen en weer tussen vreugde en vooral verdriet. Vreugde en euforie als zijn plannen verlopen zoals hij dat precies heeft bedacht en verdriet en angst als het dan toch weer anders gaat door dat wat hij niet kan beïnvloeden. Dan komt het moment dat het lijkt alsof zijn hele plan verloren is … het wordt stil in zijn hoofd. In de stilte hoort hij de stem van zijn hart. Zo leert giraf dat hij compleet is zoals hij is en leert hij te leven vanuit zijn hart … hij geniet.

Kever
Kever heeft zich verstopt in zijn schild en moppert wat af. Dan op een dag wordt zijn schild te zwaar voor hem en breekt in stukken. Een grote schok voor Kever, want hoe kan hij zich nu beschermen? Maar dan ontdekt hij de magie van het leven. Nu hij geen krachtig pantser meer heeft om zich te beschermen of achter te verstoppen kan hij niet anders dan zijn hart openen en leven vanuit de enige ware kracht… liefde. Tot zijn verbazing voelt Kever  zich licht en vooral verbonden met alles en iedereen om zich heen. Het blijkt helemaal niet moeilijk om zonder schild te leven.

Angélique Romeijn is de auteur en illustrator van zowel Giraf als Kever en heeft daarmee twee prachtige prenten-parabels voor jong en oud afgeleverd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: