Opleiding Gezins- en Kindercoach

De opleiding Gezins- en KinderCoach is een beroepsopleiding voor iedereen die graag met ouders en kinderen wil werken en/of meer inzicht wil krijgen in de drijfveren van het kind van deze tijd.  Sylvia Roosendaal ontwikkelde deze opleiding met als doel je handvatten aan te reiken waarmee je kunt werken aan jezelf, kinderen en ouders.

Inzicht
Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in wat er in het kind omgaat in de verschillende fasen van een kinderleven. Dit inzicht krijg je door middel van de aangeboden theorie en de samenwerking met je innerlijke kind. Je leert technieken om als coach met kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën te werken. En tevens wordt er, door de ervaring met je innerlijke kind, begrip gecreëerd voor zowel het gedrag van het kind als het standpunt van de ouder.

Je leert het gedrag van kinderen te duiden en te verklaren en je leert hoe je effectief hulp kunt bieden aan ouder en kind. Je krijgt diverse technieken aangereikt waarmee je het kind en de ouders kunt ondersteunen.

Modulethema’s Gezins- & KinderCoach zijn onder andere:
– Het Nieuwetijdskind
– Peutertijd
– Kinderpsychologie
– Reversie-Methode
– De weg naar vrijheid en kernverlangens
– De Tienjarige en de Puber, de adolescent
– Antroposofie
– Gezinssystemen

Lesonderdelen
Inzicht krijgen in wat er in een kind omgaat, wat zijn behoeften zijn en welke ontwikkelingen het doormaakt.
Verklaren van het gedrag van kinderen en effectief hulp bieden aan ouder en kind.
Je innerlijke kind leren kennen om de diverse stadia van opgroeien zelf te doorleven en zo een beter contact te krijgen met de belevingswereld van het kind.
Diverse technieken waarmee je het kind en de ouders kunt ondersteunen.

Binnen de opleiding worden zaken vanuit zowel een reguliere als een antroposofische en een holistische zienswijze belicht.

Certificering
Na het behalen van je certificaat kun je je als Gezins- en Kindercoach vestigen. Gezins- en Kindercoach is een erkende beroepsopleiding.

Lees hier alles over de opleiding Gezins- en Kindercoach

“Het is de opleiding waarbij ik het meest inzicht heb verkregen in ons eigen gedrag naar onze kinderen toe en je kunt op een betrekkelijk
eenvoudige manier de mensen die hulp bij je vragen inzicht geven en vandaar uit met ze aan het werk gaan. Een eye-opener en aanrader voor ieder ouder of voor ieder die met kinderen werkt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: