Het verdrietige bloempje

Op een eiland ver hier vandaan groeien prachtige bloemen. Ze hebben de mooiste kleuren en steken met hun mooie koppies hoog boven de andere struiken uit. Wanneer je door deze zee van bloemen loopt word je van binnen helemaal blij.
Maar toch… wie goed keek zag  één klein bloempje dat af en toe haar koppie een beetje liet hangen.

Op een dag, toen ik weer door het prachtige bloemenveld liep kon ik het niet laten het bloempje te vragen waarom zij niet zo fier omhoog stond als de anderen. Ze vertelde me dat ze zich een beetje ongelukkig voelde.  Ze wilde ook graag mooi en groot zijn en fier rechtop staan maar de anderen vonden haar nog te klein en lachten haar uit om haar pogingen. Het maakte haar erg onzeker, want ze voelde zich al wel groot.

Het verhaal van het verdrietig bloempje hield me erg bezig en ik besloot om naar het woud te gaan en de oudste en wijste boom om raad te vragen. Zo gezegd, zo gedaan! De oude boom dacht diep na en gaf me zijn wijze raad. Zo snel ik kon ging ik terug naar het verdrietig bloempje. Ze stond daar nog steeds met haar koppie naar beneden gericht en ik wist niet hoe snel ik haar moest vertellen wat de oude, wijze boom mij had gezegd.

“Lief, klein bloempje, zet je steeltje rechtop en richt je mooie koppie naar de zon. Laat zien wie je bent en dat je groeiende bent en op weg om een grote bloem te worden. De zonnestraaltjes zullen je helpen, ze zullen je nog mooier kleuren dan je al bent, je zal nog meer groeien en dan zullen de anderen het ook zien. En als de zon eens niet schijnt sluit dan je ogen en voel hoe het zonnetje ín je leeft, voel haar warmte en voel hoe ze jou laat groeien. Lief bloempje, zet je hartje open en voel dat je de moeite waard bent en het zal goed met je gaan!” Ik zag dat het bloempje groter was geworden toen ik dit tegen haar zei. Er verscheen een prachtige glans in haar mooie ogen en diep van binnen wist ik dat ze het kon!

Toen ik na een tijdje weer door het bloemenveldje liep, zag ik daar een prachtige, grote bloem met een schitterend gekleurd hart. Ze waaide sierlijk met de wind mee, en maakte plezier met de andere bloemen om haar heen. Geweldig!

Meer Helende Verhalen lezen? Het boekje Helende verhalen voor jou en je kind is als e-book hier te downloaden  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: