Alles verschaft inzicht en geeft informatie

Via lichaamstaal kunnen we informatie verkrijgen over iemands beleving van het moment, de manier waarop iemand de werkelijkheid interpreteert, verwerkt en er op reageert, en over iemands overtuigingen.

We zien dat dit inzicht langzaam meer geaccepteerd wordt en zelfs zijn weg vindt binnen de zakenwereld. Lichaamssignalen worden steeds vaker meegenomen in de beoordelingen tijdens sollicitatiegesprekken, en er worden flirtcursussen ingezet om ambtenaren een meer open communicatievorm aan te bieden.

Door middel van onze lichaamstaal en via uitgesproken taal geven we anderen inzicht in onze overtuigingen, waarden en andere referentiekaders. De keuze van onze woorden, de klank van onze stem, de manier waarop we kijken, de mate waarin we ons al dan niet afwenden, de dingen die we wel of juist niet zeggen, alles verschaft inzicht en geeft informatie.

Het boek Body & Mind Language van Jos Dolstra gaat over de samenhang tussen
denken, voelen, lichaamstaal en gesproken  taal. Het uitgangspunt hierbij is de veronderstelling dat ziel, lichaam en geest een eenheid vormen en dat er sprake is van een doorlopende stroom en uitwisseling van lichamelijke, emotionele, creatieve en spirituele energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: